Blomsterbyen.net

Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn er et must for alle med barn. Her kan barna bli med på maritime aktiviteter som å lage krabbesnører, fiske krabber, øve seg på knuter og mye mer.

På museet kan man også få oppleve utstillinger som forteller om Sørlandets maritime historie.

Museet ligger i Nodeviga, noe som tilsier en kort 10-minutters biltur fra Kristiansand sentrum.

Odderøya museumshavn er åpent hver dag fra kl. 11.00 til 17.00 i sommersesongen fra 17. juni til 15. august. Så enten du bor i området eller er på ferie i Kristiansand, ta med barna og familien, og besøk dette spennende museet som ligger flott til like ved vannkanten.

Spennende utstillinger

I tillegg til en rekke morsomme aktiviteter tilbys det også flotte utstillinger på Odderøya museumshavn. Blant annet kan du her lære mer om Sørlandets store gründer Roald Skibsrud og plastbåtens historie.

Roald var kun 19 år da han bygde sin første hurtiggående plastbåt i sin fars snekkerverksted. Dagen da båten skulle sjøsettes og prøvekjøres i Kristiansand, den 25. oktober 1957, ble en stor dag for Roald. Pressen var nemlig til stede, og takket være en svært vellykket prøvetur, prydet Roald og hans plastbåt førstesidene i avisene dagen etter. Den store suksessen førte til etablering av selskapet Skibsplast i 1957 – Roald Skibsruds store livsverk som i dag kan skilte med hele 50 års historie.

Det gikk likevel ikke bare på skinner for Roald. Etter flere flotte år i begynnelsen, hvor det ble bygget flere hundre båter og alt gikk over all forventning, ble bedriften dessverre rammet av en forferdelig brann i 1964. Det meste av både bedriften og produksjonen ble ødelagt av brannen. Men Roald ga seg ikke, ny fabrikk og produksjon stod klart året etter like utenfor Evje sentrum, og fabrikken var i full produksjon igjen allerede i årene 1965/1966.

Etter dette er anlegget blitt utvidet flere ganger takket være enorm etterspørsel, og Skibsplast er i dag en meget ettertraktet leverandør av fritidsbåter i klassisk moderne stil.

Årlig regatta

I tråd med utstillingen og historien om sørlandsgründeren Roald Skibsrud, blir det også arrangert en årlig plastbåtregatta ved Odderøya museumshavn. Regattaen er blitt arrangert hvert år siden 2011 og er en regatta for båtentusiaster med klassiske norske plastbåter.

Regattaen blir som regel arrangert i august måned, og er et meget populært arrangement både for deltakere og tilskuere.

Alle som møter opp til årets store arrangement på Odderøya museumshavn i Nodeviga, vil få bli med på en reise fra 1955 til 1980 og se klassiske norske plastbåter ta seg gjennom regattabanen.

Dette er et meget populært familiearrangement, så kom og se!

Massevis av aktiviteter for barna

I aktivitetshuset tilbys det en rekke aktiviteter for barna. Inne kan de bli med og lære seg å knyte knuter og tau, spikke en barkebåt, lage puter med trykk eller en liten button med dekor.

Bak aktivitetshuset ligger det en maritim lekeplass, hvor det finnes en liten skøyte med rigg som er svært populær for de aller minste, mens større barn kan leie robåt.

Kabyssen

Hvis du ønsker en kopp kaffe eller noe annet leskende, en liten matbit eller en avkjølende is mens du besøker Odderøya museumshavn, kan du ta turen til Kabyssen – kafeen på museumshavnen. Du kan også ta meg egensmurt matpakke eller noe annet snacks, her er alle velkomne. For de aller minste kan også barnematen varmes.

Det tilbys også et flott uteområde, hvor du kan ha en fin utedag med familien. Området er nydelig tilrettelagt med benker og bord i stein, samt andre utemøbler like ved vannkanten. Stedet er også tilgjengelig for funksjonshemmede.

Velkommen!

Privacy Policy