Blomsterbyen.net

Kristiansand Dyrepark

Kristiansand Dyrepark, eller Dyreparken som den også kalles, er en sikker vinner for alle som vil finne på noe morsomt med barna. Her kan hele familien kose seg med en kombinasjon av dyrepark og fornøyelsesparker som garantert vil sørge for en minnerik dag.

Du kjenner nok sikkert til at parken ligger like utenfor Kristiansand, men visste du at parken er den andre mest besøkte turistattraksjonen i Norge? Jo, det stemmer. Parken ligger nemlig på en god andre plass etter Holmenkollen i Oslo, og blir besøkt av mer enn 1 million mennesker hvert år.

Kanskje ikke så rart at parken er blitt så attraktiv – den kan jo faktisk skilte med mer enn 800 dyr og mer enn 100 forskjellige dyrearter, i tillegg til sommerteater og en rekke andre attraksjoner!

Historie tilbake til 1965

Det hele begynte med en mann ved navn Willy Tjomsaas som tok det store initiativet til å starte dyreparken. Den norske dyreeksperten Edvard Moseid begynte arbeidet og utbyggingen av parken i 1965, og det tok ikke lang tid før dørene kunne åpnes, det skjedde allerede den 26. juni i 1966. Moseid var direktør i parken fra oppstart og helt frem til 2000, og er kanskje mest kjent som pappaen til Julius.

Julius

De fleste av oss med noen år på baken, kjenner nok til sjimpansen Julius. Julius ble født i parken den 26. desember i 1979 og vokste opp hos familien Moseid. Julius dukket opp på TV kort tid etter, noe som første til at han fort ble parkens mest populære attraksjon.

Kaptein Sabeltann

Parken gjorde stor suksess og i 1983 ble parken utvidet fra å være bare dyrepark, til også å være en fritidspark. Takket være Terje Formoe, som jobbet som markeds- og underholdningssjef i parken fra 1984 til 1994, ble Kaptein Sabeltann forestillingene startet i 1989. I dag er Kaptein Sabeltann parkens største attraksjon.

Kardemomme by og badeland

I 1991 var det på tide med enda en utvidelse. Dette året kom Thorbjørn Egners Kardemomme by som nytt tillegg til parken, noe som førte til nok en stor suksess for Dyreparken.

Den siste utvidelsen av parkområdet er det flotte Badelandet som kom på plass i 2010.

Morsomme høydepunkter

Dyreparken bugner av tilbud og aktiviteter, samt morsomme høydepunkter for både små og store.

Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya

Kaptein Sabeltann forestillingen er selvfølgelig en sikker vinner med sin fantastiske sjørøvernattforestilling «Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya». Forestillingen kan oppleves mandag til fredag i hele sommersesongen fra 5. juli til 1. august.

«Reisen gjennom Hakkebakkeskogen»

Bli med på en tur med det morsomme tribunetoget med «Reisen gjennom Hakkebakkeskogen» og opplev Hakkebakeskogens fantastiske karakterer som popper ut her og der fra skogen. Her vil dere få et gjensyn med blant annet Klatremus og Reven på den 40 minutters lange togturen gjennom busker og trær. Det holdes også små forestillinger for publikum under besøket. Hakkebakkeskogen er åpen hver dag i juli måned, og alle helger i mai, juni og august.

Dyrepresentasjoner

Dyreparken byr på en rekke dyrepresentasjoner som omfatter dyr som løver, geparder, orangutanger, geit og gris, samt dyr fra den norske villmarken. Her får man være med å mate noen av dyrene og se dem i action etter byttet sitt. Opplev kos og spenning med at mangfold av dyrearter.

Badelandet

På en varm sommerdag, finnes det vel ikke noe bedre enn å tilbringe dagen på en øy med bademoro? Her finnes et hav av aktiviteter, som for eksempel avslapning i baderinger, adrenalinfylte vannsklier og fjellklatring midt i vannet. Barna vil elske en dag på Badeland!

Parkbilletter til Dyreparken kan kjøpes på nettet eller ved inngangen.

Privacy Policy