Blomsterbyen.net

Bystranda

Den vakre og populære Bystranda i Kristiansand er en av byens store attraksjoner – spesielt på sommerstid. Her møtes familier, par, unge og eldre for en hyggelig sammenkomst, enten på selve stranda eller på en av kafeene eller restaurantene som ligger på rekke og rad langs strandpromenaden.

En flott strand med Blått Flagg

Bystranda kan skilte med Blått Flagg-sertifisering. Dette er en internasjonal miljøsertifisering som tildeles badestrender, men også småbåthavner, som oppfyller visse krav i forhold til kvaliteten på vannet, sikkerhet, service og tjenester, samt informasjon i forhold til miljø. Blått Flagg sertifiseringen startet allerede på 80-tallet, i 1985 i Frankrike, med mål om å bevare det maritime miljøet. Alle som besøker Bystranda kan derfor nyte stranden, vel vitende om at både vannkvalitet og sikkerhet er av høyeste prioritet, og at servicetilbud og fasiliteter har en viss standard.

Et flott badested

Selve stranda ligger flott til en liten halvmåne som byr på finkornet sand og rolig vann. På sommerstid besøkes stranden av folk i alle aldre. Her kommer småbarnsfamilier for å bade og spise is, venner for å sole seg og bade, og par for en romantisk spasertur.

Spise- og drikkemuligheter, samt overnatting

Like ved Bystranda finner vi Scandic Kristiansand Bystranda hotell som tilbyr både restaurant og bar, og selvfølgelig overnatting.

Restauranten ligger flott til i hotellets første etasje og byr på utsikt utover skjærgården gjennom store panoramavinduer. Her kan du velge blant retter fra en meget fristende meny som byr på tradisjonelle, men kreative retter tilberedt med de ferskeste råvarer.

Restauranten er åpen for frokost, brunsj, lunsj og middag, og menyen varierer ut fra årstidene.

På sommerstid tilbys det også barnebuffet for barna.

I baren serveres det iskald øl og gode viner, flotte drinker og naturligvis alkoholfri drikke og nydelig kaffe for de som kjører bil.

Scandic Kristiansand Bystranda er også perfekt for alle som besøker byen og har behov for overnatting. Her tilbys lekre rom og en fantastisk beliggenhet i nærheten av byens restauranter, shopping, buss- og togstasjon. Hotellet er også perfekt for et forretningsmøte eller et forretningsarrangement med stedets møtefasiliteter og lokaler som passer for både små og mellomstore møter.

Årets nest beste strand

Magasinet Reiselyst har nylig gjort en kåring over Norges beste strender i 2017, hvor Bystranda stakk av med andreplassen, kun slått av Badeparken i Drøbak. Bystranda i Kristiansand fikk sin velfortjente andreplass på grunn av sin perfekte beliggenhet, hvor du kan nyte både strand og by på samme tid, og ikke minst varme badetemperaturer.  Ja, mange sammenligner faktisk Bystranda i Kristiansand med selveste Barcelona!

Bystranda fikk også andreplassen på grunn av de mange flotte fasilitetene som finnes her. Her tilbys nemlig alt fra et morsomt klatrenett og bordtennisbord for alle som vil leke litt, til en deilig badebrygge, solterrasse og sittegrupper for alle som vil slappe av og nyte solen.

Stranda er også meget barnevennlig, noe som også har vært en viktig faktor i kåringen.

Barnas dag

Alle med barn som bor i Kristiansand eller i området rundt, eller er på besøk i byen når det arrangeres Barnas dag på Bystranda, må stikke innom. Dagen arrangeres på Kristi Himmelfartsdag og ble i år arrangert for 5. år på rad. I år kunne arrangementet glede seg over 2000 besøkende, mens arrangementet i fjor hadde hele 3000 besøkende. Barnas dag arrangeres av Mercy Ships som driver et sykehusskip som gir legehjelp i Afrika ved å reise rundt. De utfører blant annet sårt trengte operasjoner på barn som ellers ikke har mulighet til å få nødvendig legehjelp. Her får barna, så vel som voksne, lære at man kan hjelpe – og at det nytter!

Privacy Policy